CATEGORIEËN
Andere Producten
ED Pillen
Injecteerbare Steroïden
Menselijk Groeihormoon (HGH)
Orale Steroïden
Peptiden
Postcyclustherapie (PCT)
SARMs
Speciale Aanbiedingen
Stimulerende Middelen
Vet Verbranders

WAAR U OP MOET LETTEN IN UW BLOEDONDERZOEK EN VOORZORGSMAATREGELEN

WAAR U OP MOET LETTEN IN UW BLOEDONDERZOEK EN VOORZORGSMAATREGELEN
27th January 2021
Ik stel niet voor hormoonvervanging voor iedereen die niet naar het kantoor van een arts gaat voor regelmatig bloedonderzoek en controles. Wanneer je gewoon voor onbepaalde tijd "zichzelf aanvult", speel je met vuur zonder te weten hoe je bloed er regelmatig uitziet. Bloedonderzoek is meestal om de 12 weken vereist en uw arts zal u binnen laten komen om het voorschrift te verlengen en door te gaan met testosteroninjecties. De verzekeringsmaatschappij kan het ook nodig hebben, maar weet alleen dat de meeste verzekeringsmaatschappijen alleen laboratoria dekken die 12 weken na elkaar worden uitgevoerd. Het dilemma kan dus vaak liggen in een kleine opening van 2 weken tussen uw laatste opname en wanneer u in aanmerking komt voor een nieuwe bloedafname.

Sta me toe hier meer uit te leggen: ik krijg gedurende 10 weken 200 mg / week testosteron, maar ik kan mijn bloed niet doen tot week 12, daarom heb ik een vervalperiode van 2 weken. Dus met mijn regime, meestal tegen ongeveer week 8-9, verlaag ik mijn testosterondoseringen zodat ik nog een schot kan maken tussen het einde van week 10 en week 11. Dit is geen slechte zaak, want het laatste wat je nodig hebt is ga voor uw bloedafname met hogere niveaus dan gemiddeld. Als je bloed wordt afgenomen en je testniveau 600 is, dan is alles in orde, maar als het 1200-1300 ng / dl is, kan het een vlag naar verzekeraars gooien, of zelfs naar de dokter. Dat gezegd hebbende, willen we de hogere kant van hormoonvervanging rijden, dus ik raad je ten zeerste aan om je laatste shot ongeveer 1 week voor het labwerk te maken of zelfs het shot tot 100 mg in plaats van 200 mg te snijden.

Cholesterolgehalte

Begrijp nu dat ik hier zeker geen arts ben, maar dit is wat ik normaal controleer in mijn bloedwerk. Cholesterolspiegel zal een grote zijn om naar uit te kijken, en na verloop van tijd kan vervanging van testosteron slechte cholesterol verhogen en goede cholesterol verlagen. Uw (LDL) wordt uw slechte cholesterol en uw (HDL) is uw goede cholesterol. Ik kom altijd een beetje lager op mijn goede cholesterol en op het hoogste punt van gemiddeld op mijn slechte cholesterol.

Maar de grootste factor om naar te zoeken is een totaal aantal dat in feite een verhouding is voor het toekomstige "risico op cardiovasculaire gebeurtenissen" (AKA een hartaanval). Het verhoudingsgetal in de grafiek hiervoor komt overeen met een oddslijst voor "risico op cardiovasculaire gebeurtenissen" en de odds worden normaal weergegeven als "1/2 gemiddeld risico, gemiddeld risico, 1,5 keer hoger dan gemiddeld risico, 2 keer hoger dan gemiddeld risico en 3 keer hoger dan gemiddeld risico. " Houd dus uw cholesterolwaarden in de gaten tijdens hormoonvervanging. De eerste paar jaar op testosteron kan het goed met je gaan, maar op de weg kunnen dingen je kruipen. Uw bloedwerkgrafiek heeft een referentiebereik naast uw nummer en als iets te hoog of te laag is, wordt dit meestal gemarkeerd.

Hematocrietniveaus

Het volgende ding in mijn bloedwerk dat ik zoek is mijn hematocrietniveaus. Hematocriet is de maat voor het percentage rode bloedcellen in uw lichaam. Het wordt gemakkelijker om verhoogde hematocrietniveaus te hebben tijdens een therapie met testosteronvervanging. Wanneer hematocriet te hoog wordt, loopt u een mogelijk verhoogd risico op een beroerte. Uitdroging kan ook de hematocrietniveaus verhogen, dus zorg ervoor dat u veel water drinkt bij hormoonvervanging, wat u toch zou moeten doen. Een verhoging van rode bloedcellen kan de prestaties in belangrijke mate verbeteren, wat de belangrijkste reden is waarom duursporters bloeddoping doen (bloed afnemen gedurende enkele weken voorafgaand aan een evenement en het vervolgens terug in het lichaam pompen vóór het evenement). Maar langdurige hoogte / te hoge hoogte kan erg gevaarlijk zijn en moet worden vermeden. Het is het beste om het aantal hematocriet en rode bloedcellen binnen het normale bereik te houden. Eerlijk gezegd zweef ik aan de bovenkant van het normale bereik, maar als ik mezelf voldoende hydrateer, kan ik naar het gemiddelde bereik zakken.

Leverwaarden

De lever is een van de belangrijkste organen in het hele lichaam. Het is verantwoordelijk voor honderden chemische reacties in het lichaam en wordt gebruikt om het bloed te ontgiften. Zonder een gezonde lever ben je niet goed. De lever speelt ook een belangrijke rol in de eiwitsynthese, de productie van gal om voedsel af te breken, de insuline af te breken, evenals de glucoseproductie en stollingsfactoren. De lever slaat chemicaliën en andere vitamines op die dagelijks door het lichaam worden gebruikt en slaat ijzer op dat wordt gebruikt voor de productie van nieuwe rode bloedcellen.

Leverwaarden worden op een labgrafiek uitgedrukt als 2 hoofdwaarden genaamd "AST" en "ALT". Om te vereenvoudigen wat deze waarden betekenen, zijn het in feite metingen van leverschade of mogelijk weefselschade van andere plaatsen in het lichaam zoals uw hart of nieren (omdat verhoogde leverwaarden ook kunnen wijzen op schade in andere organen in het lichaam).

Een ding om op te merken is dat als je regelmatig traint, deze niveaus eenvoudig kunnen worden verhoogd vanwege spierbeschadiging. Mijn leverwaarden zijn altijd een beetje hoog en ze blijven nu al een aantal jaren rond dezelfde markeringen. Elke waarde is meestal ongeveer 20 punten hoger dan normaal. Dit betekent niet dat mijn lever ongezond is en niet goed functioneert. Er is veel gemengde informatie over wat ongezonde leverwaarden zijn, ondanks een algemeen referentiebereik in laboratoriumgrafieken. Wanneer er schade is aan de lever of tekenen van orgaanschade ergens anders, kunnen deze aantallen met veel worden verhoogd, of met slechts een beetje. Weet alleen dat als je veel gewichten opheft, deze twee nummers bijna altijd aan de bovenkant van het normale bereik of iets boven het normale bereik komen. Bij sommige personen kunnen deze getallen zelfs de bovenkant van het normale bereik verdubbelen, alleen al door gewichtheffen!! Desalniettemin is het een goed idee om ze goed in de gaten te houden.

triglyceriden

Triglyceriden zijn de maat voor het vetgehalte in uw bloed. Je hebt sommige triglyceriden nodig om gezond te zijn, maar te veel triglyceriden kunnen leiden tot hartaandoeningen en metabool syndroom. De grootste factoren die bijdragen aan hoge triglyceriden bij de meeste mensen zijn overgewicht en alcoholgebruik. Andere bijdragende factoren zijn slecht gereguleerde diabetes, een onderactieve schildklier en nierziekte. Triglyceriden zijn meestal niet zo belangrijk voor mensen die gezond eten en bewegen, maar het is altijd een goed idee om ze in de gaten te houden.
Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt. Meer detailsBegrepen!