CATEGORIEËN
Andere Producten
ED Pillen
Injecteerbare Steroïden
Menselijk Groeihormoon (HGH)
Orale Steroïden
Peptiden
Postcyclustherapie (PCT)
SARMs
Speciale Aanbiedingen
Stimulerende Middelen
Vet Verbranders
Postcyclustherapie (PCT)

toremifene (foreston)

Toremifene is een relatief nieuw type oestrogeenreceptorblokker, dat in Duitsland exclusief is goedgekeurd voor de behandeling van borstkanker. Het ontwikkelt zowel agonistische als antagonistische effecten en lijkt dus op andere anti-oestrogenen zoals tamoxifen of clomifeen. In de cleartext betekent dit dat Fareston in bepaalde oestrogeenweefsels werkt, in andere anti-oestrogeen. Alles wat u hierover moet weten, is hier:

algemene informatie over toremifene

Voor bodybuilders zijn beide eigenschappen interessant, omdat oestrogenen niet alleen vijandige bedoelingen hebben. Ze hebben een positief effect, vooral in het calcium- en vetmetabolisme, d.w.z. oestrogenen slaan calcium op in de botten en versterken deze. Bovendien kunnen ze het goede cholesterol (HDL, "High Density Lipoprotein") en het slechte cholesterol (LDL, "Low Density Lipoprotein") verlagen, wat vooral gunstig is voor steroïde gebruikers die werken met actieve stoffen zoals stanozolol of boldenon dat kan de bloedvetwaarden sterk negatief beïnvloeden.

effecten van toremifene

De belangrijkste reden waarom antioestrogenen zoals toremifen worden gebruikt, is hun antagonistische effect op het borstklierweefsel, dat vooral uitgesproken is bij tamoxifen en toremifen. Toremifeen neemt de oestrogeenreceptoren in de borstklieren in, waardoor oestrogenen in de bloedcirculatie niet meer kunnen aanleggen en daar actief worden. Toremifene kan zo de zwelling van de borstklieren voorkomen en een bestaande gynaecomastie verminderen of elimineren. Toremifen heeft in wetenschappelijke studies aangetoond dat het een lager oestrogeen effect heeft dan tamoxifen, maar het blijft niet achter bij het blokkeren van de oestrogeenreceptoren in de borstklieren. Beide werkzame stoffen moeten hier als gelijkwaardig worden beschouwd.

Toremifeen vertoont helaas geen antagonistische effecten in het vetweefsel, daarom is de combinatie met sterk aromatiserende steroïden niet zinvol om overmatige ophoping van water en vet te voorkomen. In opbouwfasen kan een dergelijke aanpak zelfs als contraproductief worden beschouwd, aangezien anti-oestrogenen de vorming van IGF-1 belemmeren, en dus een vermindering van vet en spieropbouw.

Het effect van toremifen op de hypofyse en hypothalamus wordt ruwweg gelijkgesteld met dat van tamoxifen, met studiemateriaal dat zelden over dit onderwerp wordt gezien. Toremifene kan een vergelijkbaar effect vertonen als tamoxifen bij postcyclustherapie. Echter, totdat dit in de praktijk is bewezen, mag toremifeen alleen worden beschouwd als een effectief middel tegen gynaecomastie.

dosering van toremifeen

In de praktijk wordt 30 mg (overeenkomend met een halve tablet "Fareston") toremifeen per dag ingenomen over de volledige genezingsduur en mogelijk de stopfase voor preventieve toediening tegen gynaecomastie. Het is belangrijk dat de therapie na de cyclus nog 1-2 weken wordt voortgezet met toremifeen om een ​​rebound-effect te voorkomen als gevolg van het oestrogeen dat nog in het bloed aanwezig is en alleen wordt belemmerd door het toremifeen.

Voor gericht gebruik tegen een bestaande gynaecomastie wordt, afhankelijk van de omvang van het bestaande probleem, tussen de 30 en 60 mg per dag ingenomen, zolang de zwelling is afgenomen, wat normaal gesproken binnen 2-3 weken het geval is. Vrouwen gebruiken gewoonlijk geen toremifeen omdat het belangrijkste voordeel van dit anti-oestrogeen is dat het een gynaecomastie bestrijdt, waar vrouwen meestal geen last van hebben. Toremifene wordt meestal niet gebruikt in wedstrijden en professionele bodybuilding. De tabletten worden eenmaal daags ingenomen.

Zoals gezegd, bestaat er een zeker risico op rebound bij het gebruik van toremifeen, dus deze werkzame stof moet langzaam worden uitgescheiden als het wordt gebruikt om gynaecomastie te bestrijden. Om dit te doen, halveert u eenvoudig de gebruikte hoeveelheid en zet u de inname 1-2 weken na de beoogde innameperiode voort.

bijwerkingen van toremifene

De ongewenste bijwerkingen zijn vergelijkbaar met die van tamoxifeen, maar komen veel minder vaak voor. Je moet opvliegers, misselijkheid, wazig zien, maag- / darmklachten en stemmingswisselingen verwachten.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt. Meer detailsBegrepen!