CATEGORIEËN
Andere Producten
ED Pillen
Injecteerbare Steroïden
Menselijk Groeihormoon (HGH)
Orale Steroïden
Peptiden
Postcyclustherapie (PCT)
SARMs
Speciale Aanbiedingen
Stimulerende Middelen
Vet Verbranders
Postcyclustherapie (PCT)

letrozole (femara)

Letrozol is de derde werkzame stof in de nieuwe selectieve aromataseremmers. Het wordt gebruikt in de schoolgeneeskunde, evenals anastrozol en Exemestan, bij gevorderde borstkanker om de oestrogeenvorming en dus een voortschrijding van de ziekte te voorkomen. Wat letrozol (Femara) alles kan doen en wat u erover moet weten, is hier:

algemene informatie over letrozol (femara)

Letrozol wordt voornamelijk gebruikt bij bodybuilding in de wedstrijdbereiding / het dieet om een ​​zo laag mogelijk vetgehalte te bereiken. Omdat bekend is dat oestrogeen een zeer krachtig hormoon is als het gaat om het opslaan en behouden van lichaamsvet, moet de atleet zich strikt zorgen maken over het verschuiven van de relatie tussen oestrogenen en androgenen zoveel mogelijk ten gunste van de laatste om uiteindelijk een optimale hardheid en definitie. De gebruikte dosering is in de regel 2,5 mg letrozol per dag. Meestal heeft een combinatie van aromataseremmers en oestrogeenreceptorblokkers (bijv. Tamoxifen) in deze fase de voorkeur om het oestrogeeneffect bijna volledig te elimineren, maar dit werkt niet helemaal omdat geneesmiddelen zoals tamoxifen de oestrogeenreceptoren in de borstklieren blokkeren, maar niet in het vetweefsel.

De werkzame stof letrozol belooft echter ook voordelen bij normale anabole behandelingen. Atleten die sterke aromatiserende steroïden gebruiken met oestrogeengerelateerde bijwerkingen zoals verhoogde vet- en wateropslag, kunnen deze aanzienlijk verminderen door het gebruik van letrozol. Er moet echter worden opgemerkt dat het volledig uitschakelen van het oestrogeen in deze fase ook nadelen met zich meebrengt, omdat oestrogeen zelf anabool is en ook een positief effect heeft op het calcium- en cholesterolgehalte. Daarom ontnemen degenen die oestrogeen grotendeels elimineren bij behandelingen voor massabouw, niet alleen enige groei, maar brengen ze ook de gezondheid in gevaar. Zo'n benadering is eigenlijk gewoon een kwestie van gevoel voor een wedstrijd, wanneer het niet langer gaat om een ​​verdere spieropbouw, maar uitsluitend om een ​​hard, gedefinieerd uiterlijk. In de massafase volstaat in de regel een matige inname van een halve tot een hele tablet (equivalent aan 1,25 - 2,5 mg) elke tweede dag.

Vrouwen profiteren ook van het gebruik van letrozol in de competitiefase, waardoor ze de oestrogeen / androgeenverhouding aanzienlijk kunnen verschuiven ten gunste van de laatste, waardoor ze een betere vorm krijgen. Een bestaande zwangerschap moet echter vóór gebruik worden uitgesloten omdat letrozol de foetus kan schaden.

Bij postcyclustherapie is letrozol ook zeer actief. Zoals we weten, is de snelst mogelijke opname van lichaamseigen testosteronproductie na een steroïde kuur enorm belangrijk, en juist op dit punt biedt letrozol uitstekende diensten dankzij zijn uitgesproken oestrogeen-reducerende eigenschappen. De gebruikte dosering is hier 1,25 mg per dag.

De vraag naar het optimale toepassingsinterval wordt snel opgehelderd. De fabrikant "Novartis" voorziet de halfwaardetijd van ongeveer twee dagen, zodat de perioden tussen de individuele innames dienovereenkomstig groot kunnen zijn. In de regel wordt letrozol, zoals anastrozol en exemestan, elke dag tot elke derde dag toegediend. De werkzame stof wordt na inname bijna 100% geabsorbeerd en kan zonder problemen tijdens de maaltijd worden ingenomen.

effecten van letrozol (femara)

Letrozol blokkeert de activiteit van het aromatase-enzym dat verantwoordelijk is voor de omzetting van testosteron in oestrogenen. Dit effect wordt benut door atleten die steroïden gebruiken en gecombineerd met letrozol met matig tot sterk aromatiserende steroïden, om door oestrogeen veroorzaakte bijwerkingen, zoals verhoogde vet- en wateropslag, grotendeels te voorkomen.

Studies tonen aan dat een enkele dosis van 2,5 mg letrozol de oestrogeenspiegels met 75-78% kan verlagen, waarbij het maximale effect binnen 48-78 uur wordt bereikt. Letrozol lijkt daarom qua effect op het anastrozol en kan als equivalent worden getitreerd. Aangezien het effect van 2,5 mg letrozol en 1 mg anastrozol bijna identiek is ( ~LT~ remming van aromatase 75-78% met letrozol vs. 70% met anastrozol) en er is geen prijsverschil, beide preparaten kunnen worden uitgewisseld afhankelijk van beschikbaarheid. Letrozol komt niet in de buurt van het sterke effect van Exemestan.

doseringen van letrozol (femara)

Competitie mannelijke en vrouwelijke atleten gebruiken dagelijks een tablet van 2,5 mg om de aromatase-activiteit zoveel mogelijk te onderdrukken. Om door oestrogeen veroorzaakte bijwerkingen tijdens massale opbouwkuren met sterke aromatiserende steroïden te voorkomen, volstaat meestal om de dag een halve tot een hele tablet. In de postcyclustherapie wordt meestal 1,25 mg per dag gebruikt. Aangezien het rebound-effect een snelle stijging van de oestrogeenwaarde kan veroorzaken bij plotselinge stopzetting tijdens een kuur, moet een langzame stopzetting van de werkzame stof worden overwogen.

bijwerkingen van letrozol (femara)

De mogelijke bijwerkingen zijn vergelijkbaar met die van andere aromataseremmers van de nieuwe generatie. Dit zijn met name opvliegers, zweten, dunner wordend haar, hoofdpijn, misselijkheid, vermoeidheid, depressie en slaapstoornissen.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt. Meer detailsBegrepen!