CATEGORIEËN
Andere Producten
ED Pillen
Injecteerbare Steroïden
Menselijk Groeihormoon (HGH)
Orale Steroïden
Peptiden
Postcyclustherapie (PCT)
SARMs
Speciale Aanbiedingen
Stimulerende Middelen
Vet Verbranders
Postcyclustherapie (PCT)

hcg (humaan choriongonadotrofine)

Een van de meest populaire remedies op de markt is HCG, vaak ten onrechte geassocieerd met HGH of anabole steroïden. Het is buitengewoon effectief tijdens een kuur, maar het is ook bijzonder interessant bij post-cyclus therapie om de natuurlijke testosteronproductie te doen herleven en de testiculaire atrofie om te keren. Alles wat u moet weten over HCG is hier:

algemene informatie over hcg (humaan choriongonadotrofine)

HCG is geen anabole steroïde, maar een eiwithormoon dat van nature wordt aangemaakt in de placenta van bijvoorbeeld zwangere vrouwen. HCG wordt onmiddellijk gevormd na de bevruchting van het bevruchte ei in de baarmoederslijmvlies in de placenta. Het heeft luteïniserende eigenschappen en lijkt op het luteïniserend hormoon (LH) in de hypofyse. In de eerste 6 - 8 weken van de zwangerschap maakt het geproduceerde HCG de continue productie van oestrogenen en gestagens in het corpus luteum mogelijk. Later produceert de placenta zelf deze twee hormonen. HCG wordt geproduceerd uit de urine van zwangere vrouwen omdat het onveranderd uit het bloed wordt uitgescheiden via de urine van de vrouw nadat het door de nieren is gegaan. De commercieel verkrijgbare HCG wordt verkocht als een droge stof en wordt gebruikt door zowel mannen als vrouwen. Bij vrouwen is ovulatie mogelijk, omdat het de ontwikkeling van de eicel in de laatste fase beïnvloedt en dus de ovulatie stimuleert. Het helpt ook bij het produceren van oestrogenen in het corpus luteum.

effecten van hcg (humaan choriongonadotrofine)

Het feit dat exogeen HCG, zoals gezegd, bijna identieke eigenschappen heeft als het luteïniserend hormoon dat wordt gevormd bij de hypofyse, de LH, maakt HCG erg interessant voor atleten.

Bij mannen stimuleert het luteïniserend hormoon de Leydig-cellen in de teelballen. Dit stimuleert op zijn beurt de testosteronproductie radicaal. Om deze reden nemen atleten injecteerbare HCG om de testosteronproductie te verhogen. HCG wordt vaak gebruikt in combinatie met anabole en androgene steroïden tijdens of na een kuur met steroïden. Zoals gezegd leidt de inname van orale en injecteerbare steroïden tot een negatieve feedback in een bepaalde hoeveelheid en duur. Een signaal wordt naar het hypothalamus hypofyse-systeem gestuurd omdat de hypothalamus via de steroïden een vals signaal ontvangt. De hypothalamus signaleert op zijn beurt de hypofyse om de productie van FSH (follikelstimulerend hormoon) en LH te verminderen of volledig aan te passen. Op deze manier neemt de testosteronproductie af doordat de testosteron-producerende Leydig-cellen door de verminderde LH niet meer voldoende gestimuleerd worden in de testes. Aangezien het lichaam normaal gesproken een bepaalde hoeveelheid tijd nodig heeft om de testosteronproductie weer op de rails te krijgen, ervaart de atleet een moeilijke fase na stopzetting van de steroïde preparaten, die vaak gepaard gaat met een opmerkelijk verlies van kracht en spiermassa. Het gebruik van HCG onmiddellijk na een behandeling met steroïden helpt om deze aandoening te verbeteren, omdat HCG de testosteronproductie in de testes zeer snel en betrouwbaar verhoogt. In het geval van atrofie van de testikels, d.w.z. het krimpen van de testikels, veroorzaakt door hoge doses en zeer lange opnametijden, helpt HCG de testikels zeer snel om hun oorspronkelijke grootte terug te krijgen. Aangezien incidentele injecties met HCG testiculaire atrofie kunnen voorkomen tijdens de inname van steroïden, nemen veel atleten twee of drie weken HCG in het midden van hun behandeling met steroïden. Vaak wordt opgemerkt dat de atleet op dit moment de beste vooruitgang boekt met betrekking tot toename in kracht en spiermassa. De reden hiervoor is duidelijk. Enerzijds stijgt de testosteronspiegel van de sporter direct bij inname van HCG, anderzijds veroorzaken de steroïden een hoge concentratie anabole stoffen in het bloed. Veel bodybuilders, zware gewichtheffers en gewichtheffers melden een verminderde seksuele drang aan het einde van een moeilijke trainingscyclus, direct voor of na een wedstrijd, en vooral tegen het einde van een behandeling met steroïden. Dergelijke atleten, die in het verleden vaak steroïden hebben gebruikt, accepteren dit feit omdat ze weten dat het een tijdelijke toestand is. Degenen die het hele jaar door steroïden gebruiken en die psychologische gevolgen kunnen hebben of het einde van een relatie riskeren, moeten deze tegenslag in overweging nemen wanneer ze regelmatig HCG gebruiken. In de meeste gevallen kan een verminderd libido en de vorming van sperma veroorzaakt door steroïden met succes worden genezen door behandeling met HCG.

De meeste atleten nemen echter HCG aan het einde van een behandeling om een ​​totale crash te voorkomen, wat betekent dat de best mogelijke overgang naar een natuurlijke training wordt bereikt. Voorwaarde hiervoor is dat de dosering van de steroïden langzaam en gelijkmatig wordt verlaagd voor inname van HCG. Hoewel HCG een snelle en significante verhoging van de endogene plasmatestosteronspiegel veroorzaakt, is het helaas niet het perfecte middel om verlies van kracht en massa aan het einde van de behandeling met steroïden te voorkomen. Zoals vaak wordt opgemerkt, ervaart de atleet slechts een vertraagde aanpassing. Hoewel HCG de endogene productie van testosteron stimuleert, helpt het niet het hypothalamus hypofyse-systeem te normaliseren. De hypothalamus en de hypofyse verkeren nog steeds in een tegenstrijdige toestand na langdurig gebruik van steroïden en blijven daarin bestaan ​​terwijl HCG wordt gebruikt, omdat het endogene testosteron dat wordt gevormd als gevolg van exogeen HCG, de endogene LH-productie onderdrukt. Na stopzetting van HCG moet de atleet een heraanpassingsperiode doorlopen. Dit wordt alleen vertraagd door het gebruik van HCG. Om deze reden nemen ervaren atleten Clomid en Clenbuterol vaak na inname van HCG of beginnen ze onmiddellijk met een andere behandeling met steroïden. Sommigen nemen HCG alleen om de steroïden twee of drie weken te verlaten.

Helaas zijn veel bodybuilders nog steeds van mening dat HCG hen helpt bij de wedstrijdvoorbereiding om harder te worden of onderhuids vet te verminderen, zodat de contouren en bloedvaten beter worden. De bijsluiter van HCG maakt duidelijk dat HCG geen bekende invloed heeft op vetmobilisatie, eetlust of hongergevoel, of op de verdeling van lichaamsvet. Het is niet bewezen dat HCG effectief is als gelijktijdige therapie bij de behandeling van overgewicht, het vermindert ook niet het vet naast een beperkte calorie-inname.

dosering van hcg (humaan choriongonadotrofine)

Atleten moeten elke vijf dagen 5.000 IE injecteren. Aangezien de testosteronspiegel over meerdere dagen duidelijk wordt verhoogd, zoals wordt uitgelegd, is het niet nodig HCG vaker dan om de vijf dagen te injecteren. De relatieve dosis is ter beoordeling van de atleet en moet gebaseerd zijn op de duur van de vorige inname van steroïden en de sterkte van de verschillende steroïde preparaten. Sporters die langer dan drie maanden steroïden gebruiken en degenen die overwegend sterk androgene steroïden gebruiken, zoals Anadrol, Sustanon Cypionate, Dianabol (D-bol), enz., Zouden een relatief hoge dosis moeten nemen. De effectieve dosis voor atleten is gewoonlijk 2000 - 5000 IE per injectie en moet, zoals reeds vermeld, elke vijf dagen worden geïnjecteerd. HCG mag maximaal vier weken worden ingenomen.

Als HCG gedurende een periode van enkele weken bij hoge doses door mannelijke atleten wordt ingenomen, bestaat de mogelijkheid dat de testikels niet voldoende reageren op een latere inname van HCG en op de distributie van de door het lichaam overgedragen LH. Dit kan leiden tot een permanent ongeschikte seksuele klierfunctie. HCG-cycli moeten laag worden gehouden tot elk drie weken, met een pauze van ten minste een maand ertussen. HCG kan bijvoorbeeld 2-3 weken in het midden van een cyclus worden gebruikt en vervolgens 2-3 weken aan het einde van de cyclus. Er wordt gespeculeerd dat overmatig gebruik van HCG de productie van gonadotropine in het lichaam permanent kan onderdrukken. Daarom zijn korte cycli de beste keuze.

bijwerkingen van hcg (humaan choriongonadotrofine)

HCG kan gedeeltelijke bijwerkingen veroorzaken die vergelijkbaar zijn met die van injecteerbaar testosteron. Een hogere testosteronproductie gaat ook gepaard met een verhoogd oestrogeengehalte, wat kan leiden tot gynaecomastie. Dit kan zich manifesteren in een tijdelijke groei van de borsten of de reeds bestaande borstgroei bij mannen versterken. Daarom combineren vooruitziende atleten HCG met een anti-oestrogeen. Mannelijke atleten melden ook vaker erecties en een verhoogd seksueel verlangen. In hoge doseringen kan het acne veroorzaken en leiden tot de opslag van mineralen en water.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt. Meer detailsBegrepen!