CATEGORIEËN
Andere Producten
ED Pillen
Injecteerbare Steroïden
Menselijk Groeihormoon (HGH)
Orale Steroïden
Peptiden
Postcyclustherapie (PCT)
SARMs
Speciale Aanbiedingen
Stimulerende Middelen
Vet Verbranders
Orale Steroïden
Methyltestosterone, 25mg/tab (100 tabs), Genesis

Methyltestosterone

25mg/tab (100 tabs)
Genesis
|
26.00 €

Hoeveelheid :   

methyltestosteron

Methyltestosteron is een van de oudst bekende en populairste steroïden. Hoewel het internationaal controversieel is of het een prohormoon of een orale anabole steroïde is, omdat het door de samenstelling quasi alleen in het lichaam wordt omgezet in een steroïde. Desalniettemin is het een buitengewoon krachtig middel voor verschillende doeleinden. Alles wat u hierover moet weten, is hier:

algemene informatie over methyltestosteron

Methyltestosteron is een van de oudste orale anabole steroïden. Na ongeveer 1930 kon de structuur van het lichaamstestosteron worden ontcijferd, een van de volgende stappen was het oraal beschikbaar maken van de werkzame stof testosteron. Aangezien puur testosteron bij orale toediening tijdens de zogenaamde first pass door de lever bijna volledig wordt vernietigd, zijn bepaalde aanpassingen nodig geweest voor orale beschikbaarheid van het testosteronmolecuul. Zo ontstond het methyltestosteron. Aangezien methyltestosteron een zeer oude werkzame stof is met veel bijwerkingen, is het des te verrassender dat het zowel officieel als onofficieel zo populair is geweest.

effecten van methyltestosteron

Methyltestosteron is populair vanwege een bepaalde eigenschap bij veel krachtsporters en bodybuilders. Methyltestosteron verhoogt op korte termijn na toediening zowel de kracht als de agressie aanzienlijk. Om deze reden wordt methyltestosteron vaak ingenomen voor een bijzonder intensieve trainingseenheid of een wedstrijd.

dosering van methyltestosteron

Typisch waargenomen doseringen liggen in het gebied van 25 tot 50 mg methyltestosteron ongeveer 60 minuten voor het gewenste effect begint. Het sublinguale gebruik van methyltestosteron is ook populair, omdat dit de opname van de werkzame stof versnelt. Degenen die methyltestosteron gebruiken ondanks alle tegenstrijdige redenen voor het gebruik van spieropbouw in de praktijk, meestal doseringen in het bereik van 50 - 100 mg methyltestosteron per dag.

bijwerkingen van methyltestosteron

Hoewel methyltestosteron door het aromatase-enzym niet zo efficiënt in oestrogeen kan worden omgezet als testosteron, heeft methyltestosteron sterke uitgesproken oestrogeengerelateerde bijwerkingen, die zich uiten in een sterke waterretentie, verhoogde bloeddruk en een verhoogd risico op gynaecomastie. Dit komt doordat methyltestosteron door het aromatase-enzym wordt omgezet in 17-methylestradiol, dat net als methyltestosteron slechts slecht door de lever kan worden afgebroken en daardoor aanzienlijk langer in het lichaam actief is dan oestrogeen. Naast de door oestrogeen veroorzaakte bijwerkingen, heeft methyltestosteron ook uitgesproken androgene bijwerkingen die zich onder andere manifesteren in een vette huid, acne, meer lichaamshaar, haarverlies en een verhoogd risico op prostaatvergroting. Ook hier speelt de 17-alpha-alkylering een versterkende rol. Het reductase-enzym zet methyltestosteron om in 17-alpha-methyldihydro-testosteron in plaats van dihydrotestosterone, dat net als 17-methylestradiol alleen door de lever slecht kan worden afgebroken.

Structureel is het anabole androgene steroïde methyltestosteron een testosteronmolecuul dat oraal beschikbaar is gemaakt door een methylgroep op positie 17 te bevestigen. Vanwege deze 17-alfa-alkylering is methyltestosteron, net als alle andere 17-alfa-gealkyleerde steroïden, potentieel lever- schadelijk, daarom is het gebruik in de meeste gevallen beperkt tot maximaal 6 tot 8 weken. Methyltestosteron is middelmatig androgeen en anabool, en het androgene effect is zwakker dan dat van testosteron.

Aangezien het anabole androgene steroïde methyltestosteron, zoals reeds beschreven, een zeer groot risico op bijwerkingen heeft en vanwege de korte halfwaardetijd en het slechts matige anabole effect meerdere keren per dag in relatief grote hoeveelheden moet worden ingenomen, vertegenwoordigt het geen bijzonder goede keuze van de risico / batenverhouding. De met methyltestosteron opgebouwde spiermassa wordt sterk beïnvloed door het vasthouden van water en gaat grotendeels verloren na het stoppen, omdat enerzijds het opgeslagen water wordt uitgescheiden en anderzijds de lichaamseigen testosteronproductie door methyltestosteron zeer efficiënt is onderdrukt. Natuurlijk kunnen de bijwerkingen worden tegengegaan met een antioestrogeen zoals tamoxifen of beter met een aromataseremmer zoals Arimidex, Aromasin of Femara in combinatie met een reductaseremmer zoals finasteride. Het feit dat de kosten van deze gelijktijdige producten, die alleen de bijwerkingen bestrijden, de kosten van de feitelijke werkzame stof methyltestosteron ver zouden overstijgen, en dat minder bijwerkingen en effectievere anabole androgene steroïden voor minder geld kunnen worden verkregen, maakt het hele gebruik erg onaantrekkelijk.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt. Meer detailsBegrepen!