CATEGORIEËN
Andere Producten
ED Pillen
Injecteerbare Steroïden
Menselijk Groeihormoon (HGH)
Orale Steroïden
Peptiden
Postcyclustherapie (PCT)
SARMs
Speciale Aanbiedingen
Stimulerende Middelen
Vet Verbranders
Postcyclustherapie (PCT)
  |  Finasteride
Finasterid, 5mg/tab (30 tabs), Stada

Finasterid

5mg/tab (30 tabs)
Stada
|
30.00 €

Hoeveelheid :   

finasteride (proscar)

Finasteride, beter bekend onder de merknaam "Proscar" en "Propecia", is een 5a-reductaseremmer die de omzetting van testosteron in dihydrotestosteron (DHT) remt. Wat finasteride (Proscar, Propecia) kan doen en alles wat u erover moet weten, is hier:

algemene informatie over finasteride (proscar)

Dit medicijn wordt in de geneeskunde voorgeschreven tegen prostaatvergroting en in de strijd tegen haaruitval. Bodybuilders gebruiken finasteride om androgene bijwerkingen te onderdrukken of te verminderen.

De werkzame stof zelf werkt noch androgene, noch anabole of oestrogeen, zodat het enige gebruik ervan is bij de bestrijding van door androgenen geconditioneerde bijwerkingen, b.v. haaruitval en prostaatgroei. Het effect is al relatief snel en behoorlijk sterk. Wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat zelfs de kleine hoeveelheid van 1 mg de DHT-serumconcentratie binnen 24 uur met ongeveer 65% kan verlagen.

DHT-gevoelige sporters kunnen bijvoorbeeld al een bepaalde hoeveelheid testosteron injecteren wanneer ze slechts één enkele tablet "Propecia" gebruiken, zonder al te negatieve bijwerkingen te ervaren. Als er meer androgene combinaties worden gekozen, wordt het aantal tabletten verhoogd of worden de 5 mg "Proscar-tabletten" gebruikt. Hoewel er geen wetenschappelijke studies zijn naar het gebruik van finasteride bij steroïde gebruikers, heeft de praktijk goede resultaten opgeleverd bij het gebruik van de therapeutisch aanbevolen dosering van 1-5 mg / dag.

Sporters lenen zich dan ook meestal voor deze hoeveelheid werkzame stof. Afgezien van de hoge prijs van een tablet, die enigszins negatief is, is het gebruik van de minimale effectieve dosis sowieso aangewezen, omdat met een te grote DHT-restrictiekracht en algemene prestatieverliezen te verwachten zijn.

effecten van finasteride (proscar)

Een opvallend kenmerk van finasteride is bovendien dat het specifiek type II van 5a-reductase-enzym remt, maar type I niet. Hoewel Type II ongeveer tweederde van de totale hoeveelheid DHT in het lichaam uitmaakt, moet het verschil tussen deze twee enzymen kort worden overwogen. Terwijl type I een overheersende invloed heeft op de huid, wordt het effect van type II meer getoond in het gebied van de prostaat en de haarzakjes. Daarom is het gebruik van finasteride vooral gunstig voor problemen met haarverlies en de prostaat, minder voor huidproblemen, b.v. acne of verhoogde lichaamshaargroei. Voor dit doel is de dubbele werkzame stof "Dutasteride" veel geschikter omdat het beide iso-enzymsoorten blokkeert. Een interessant punt in finasteride, dat moet worden vermeld, is dat dit medicijn het natuurlijke testosteronvolume dat in de bloedbaan circuleert met ongeveer 15% verhoogt. Dit komt doordat er minder testosteron wordt aangetast door het reductase en wordt omgezet in DHT. Lagere DHT-bloedspiegels betekenen hogere testosteronpieken in de bloedbaan. Lagere DHT-bloedspiegels betekenen hogere testosteronpieken in de bloedbaan.

Vrouwen worden over het algemeen niet geadviseerd bij een finasteride-applicatie. Hoewel de werkzame stof ook bepaalde voordelen biedt aan vrouwelijke steroïde gebruikers, moet worden opgemerkt dat het gebruik van finasteride moet worden vermeden bij zwangere vrouwen en bij vrouwen die zwanger willen worden. Het DHT-blokkerende effect kan tot ernstige schade aan de foetus leiden. In deze context moet ook huidcontact met de tabletten worden vermeden, omdat finasteride ook gemakkelijk door de huid kan worden opgenomen.

doseringen van finasteride (proscar)

Mannen gebruiken meestal 1-5 mg per dag, waarbij de dosering zoals vermeld zo laag mogelijk moet zijn. Als 5 mg wordt gebruikt, wordt aanbevolen om de dagelijkse dosis te splitsen, aangezien finasteride een halfwaardetijd heeft van slechts 6-8 uur.

bijwerkingen van finasteride (proscar)

De bekende bijwerkingen van finasteride bij mannen zijn erectiestoornissen (impotentie), verminderd libido, verminderd ejaculaatvolume en overgevoeligheidsreacties. Bovendien kan er bij sporters een verlies aan kracht en prestatie optreden, vooral als een te hoge dosering wordt gebruikt. Agressiviteit en de bereidheid om een ​​extreem harde en intense training te ondergaan, kunnen ook een probleem zijn bij de toepassing van finasteride.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt. Meer detailsBegrepen!