CATEGORIEËN
Andere Producten
ED Pillen
Injecteerbare Steroïden
Menselijk Groeihormoon (HGH)
Orale Steroïden
Peptiden
Postcyclustherapie (PCT)
SARMs
Speciale Aanbiedingen
Stimulerende Middelen
Vet Verbranders
Vet Verbranders
  |  Clenbuterol
ClenTrex, 20mcg/tab (100 tabs), Concentrex Labs

ClenTrex

20mcg/tab (100 tabs)
Concentrex Labs
|
25.00 €

Hoeveelheid :   

clenbuterol (spiropent)

Evenzo populair als efedrine, is clenbuterol buitengewoon populair in diëten, omdat de vetverbrandende eigenschappen tot de sterkste op de markt behoren. Om deze reden wordt het niet alleen gebruikt bij bodybuilders, maar ook steeds meer bij normale mensen bij gewichtsvermindering. Alle verdere informatie over clenbuterol vindt u hier:

Clenbuterol, in Duitsland officieel bekend onder de naam Spiropent, is een zogenaamd bèta-2 sympathisch methotoom, vergelijkbaar met efedrine, dat oorspronkelijk wordt gebruikt voor de behandeling van astma omdat het het gladde spierweefsel van de luchtwegen stimuleert en daardoor leidt tot een uitzetting van de luchtwegen. Hoewel clenbuterol geen anabole steroïde is, is clenbuterol erg populair op het gebied van bodybuilding. Dit heeft twee redenen die verband houden met het effect van clenbuterol. Enerzijds is clenbuterol anabool en antikatabool en anderzijds bevordert clenbuterol het vetverlies tijdens een dieet.

effecten van clenbuterol (spiropent)

Het anabole effect dat van clenbuterol wordt voorspeld, is te wijten aan enkele onderzoeken bij dieren die een duidelijk anabool effect van clenbuterol lieten zien. Helaas zijn deze onderzoeken niet beschikbaar voor mensen, wat te wijten is aan het feit dat de doses clenbuterol die in deze onderzoeken werden gebruikt, ongeveer duizendvoudig waren van de therapeutische dosering die bij mensen wordt gebruikt.

Bovendien lijkt het anabole effect van clenbuterol bij dieren gebaseerd te zijn op mechanismen die niet aanwezig zijn bij mensen, of slechts zeer zwak. Het gebruik van clenbuterol voor het opbouwen van spiermassa kan dus eigenlijk als oninteressant worden beschouwd. Hetzelfde geldt voor het vermeende antikatabole effect van Spiropent, aangezien er geen studies zijn die een dergelijk effect van clenbuterol aantonen. Het enige effect van clenbuterol, dat gunstig zou kunnen zijn voor spieropbouw, is de vaak waargenomen toename in kracht, die waarschijnlijk te wijten is aan het feit dat spieren sterker kunnen samentrekken onder invloed van clenbuterol. Interessant is dat veel gebruikers melden dat dit effect alleen merkbaar is in de eerste toedieningscyclus van clenbuterol en slechts zwak is of helemaal niet aanwezig is in latere toedieningsfasen.

Het veel interessantere toepassingsgebied van Spiropent is de bevordering van vetverbranding tijdens de voeding. Clenbuterol is ook een bèta-receptoragonist, net als efedrine. Het verschil is echter dat clenbuterol een selectieve bèta-2-receptoragonist is, wat betekent dat clenbuterol bijna uitsluitend op de bèta-2-receptoren inwerkt, terwijl efedrine alle drie de bèta-receptortypen van het lichaam stimuleert. Theoretisch heeft clenbuterol minder kans het cardiovasculaire systeem te beïnvloeden dan efedrine vanwege het gebrek aan excitatie van de bèta-1-receptoren, terwijl de gebruikers van clenbuterol rapporteren over bijwerkingen die verband houden met het cardiovasculaire systeem, zoals een nachtelijke versnelde pols en lichte hartritmestoornissen .

Het vetverbrandende effect van bèta-receptoragonisten zoals clenbuterol of efedrine is voornamelijk te wijten aan een lichte stijging van de lichaamstemperatuur, wat wordt veroorzaakt door het feit dat de warmteproductie in de mitochondriën van de cellen wordt verhoogd, wat uiteindelijk resulteert in een verhoging van de basisomzet. Daarnaast veroorzaakt clenbuterol een lichte onderdrukking van het hongergevoel, wat echter minder is dan het vergelijkbare effect van efedrine.

In de praktijk blijkt dat het vetverbrandende effect van Spiropent het ernstigst is tijdens de eerste twee weken van gebruik en daarna snel afneemt. Dit effect is gebaseerd op het feit dat clenbuterol de gevoeligheid van de bèta-2-receptoren vrij snel naar beneden reguleert, wat natuurlijk ook het effect vermindert.

inname strategieën en dosering van clenbuterol (spiropent)

Om clenbuterol gedurende een langere periode effectief te kunnen gebruiken, hebben bodybuilders door de jaren heen verschillende strategieën ontwikkeld. De oudste van deze strategieën, die helaas vandaag de dag nog steeds vrij algemeen is, is om een ​​2-dagen-op-2-dagen-vrij schema te gebruiken na de eerste twee weken van toediening om bèta-2-receptoren gedurende twee dagen te laten blootstellen elk om te regenereren. Het is echter alleen nodig om naar de lange halfwaardetijd van clenbuterol te kijken, die in het bereik van 35 uur ligt, om te zien dat een dergelijke benadering gedoemd is te mislukken. Effectiever is daarentegen het opnamepatroon, waarbij clenbuterol een tot twee weken wordt ingenomen, gevolgd door een tot twee weken zonder inname. Gedurende deze weken gebruiken veel bodybuilders efedrine in plaats van clenbuterol, maar dit is geen bijzonder nuttige strategie omdat efedrine de bèta-2-receptoren naast de bèta-1- en bèta-3-receptoren stimuleert, waardoor herstel van de receptoren wordt voorkomen. In de praktijk is het gebruik van vetverbrandende werkzame stoffen die niet geassocieerd zijn met de bèta-receptoren, zoals b.v. Yohimbine is bewezen als zinvoller.

Een andere strategie is de gelijktijdige inname van ketotifen, wat de gevoeligheid van de bèta-2-receptoren verhoogt. Hetzelfde geldt voor het schildklierhormoon Liothyronine (T3), dat zelf een duidelijk vetverbrandend effect heeft.

De meest gebruikelijke doseringen die in Spiropent worden gebruikt, liggen in het bereik van 20 tot 160 mcg, meestal met een lagere dosering clenbuterol, die vervolgens langzaam wordt verhoogd tijdens het gebruik. Vanwege de lange halfwaardetijd van clenbuterol gebruiken de meeste gebruikers clenbuterol in twee doses, waarbij lagere doses clenbuterol vaak alleen 's ochtends worden ingenomen.

bijwerkingen van clenbuterol (spiropent)

Bijwerkingen van clenbuterol omvatten, maar zijn niet beperkt tot, slapeloosheid, tintelingen in de handen, cardiovasculaire problemen en verhoogde spasmen. De meeste van deze bijwerkingen nemen af met toenemende toedieningstijd. De verhoogde neiging tot spasmen kan worden tegengegaan door voldoende vochtinname en inname van een magnesiumpreparaat. Het feit dat clenbuterol kan leiden tot necrose (celdood) in het gebied van de hartspier en dat clenbuterol als bèta-2-agonist de insulinegevoeligheid vermindert, is veel ernstiger dan deze duidelijk waarneembare bijwerkingen.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt. Meer detailsBegrepen!